Sırrı Süreyya Önder ile Seçim Değerlendirme Toplantısı

[ A+ ] /[ A- ]

Sırrı Süreyya Önder’in katılımıyla, 9 Temmuz Cumaretsi günü saat 16.00‘da Cezayir Toplantı Salonu’nda bir seçim değerlendirme toplantısı gerçekleştirilecek. Saat 18.30’a kadar sürmesi planlanan toplantıda; seçim çalışmaları ve sonuçları, YSK kararı, Blok vekillerinin meclise gitmeyişleri ve gelecekteki süreç konuşulacak.

Yapılan açıklamada seçim sonuçlarına bakıldığında Blok’un büyük bir başarı kaydettiği ama Hatip Dicle’nin vekilliğinin düşürülmesi, KCK davası ile cezaevlerinde rehin tutulan vekillerin tahliye edilmemesi ve Hatip Dicle’nin yerine Oya Eronat’ın meclise girmesiyle bu başarıya türlü hukuk oyunlarıyla gölge düşürüldüğü ve seçmenin sevincinin çok kısa sürdüğü belirtildi.

Sandıkta kazanılan zaferin, hukuk oyunlarıyla geri alınmasından başka anlama gelmeyen bu olayların ardından, Blok vekilleri meclisi boykot edip, grup toplantılarını Diyarbakır’da yapma kararı almıştı.

Toplantının seçimlerden hemen sonra yapılmasının planlandığı ancak yukarıda belirtilen nedenlerden ve milletvekillerinin yoğun programlarından dolayı ancak 9 Temmuz tarihinde gerçekleştirilebildiği belirtildi.