Halkların Buluşması – 3

[ A+ ] /[ A- ]

Tarih: 14 Mart 2010 – PAZAR
Saat: 16:00
Yer: Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Bahariye Cad. Adliye Yanı No:39 Kadıköy / İstanbul

Davetiye temini
AKA-DER (Kadıköy / 0-216-348 92 60)
GOLA-DER (Taksim / 0-212-293 19 94)
Seyhan Müzik (Kadıköy)
Yol Cafe (Maltepe / 0-216-457 87 93)

İletişim /Bilgi
bilgi@halkarindostlugu.org
0-212-251 68 61
0-216-348 92 60

Ulaşım semt merkezlerinden ücretsiz otobüsler kaldırılacaktır.

Program:

ANTAKYA AKA-DER Müzik Topluluğu

“Farklı dillerin topraklarından aynı sözlerle geliyoruz. Anadolu halklarının kültürünü kendi dillerinden ezgilerle yaşatıyoruz” diyerek kendilerini anlatan müzik grubu yeni kurulan AKA-DER Antakya şubesinde beş dilde müzik yaparak çalışmalarını yürütmektedir…

ASİ-DER KOROSU (Arap Müziği Atölyesi)

ASİ-DER bünyesinde çalışmalarını sürdüren Arap Müziği Atölyesi, Doğu Akdeniz bölgesinin geleneksel Arap müziğini araştırmakta, bu müziğin arşivlenmesi ve ana dili Arapça olan bir topluluk içerisinde bu müziğin yeniden üretiminin sağlanması amacıyla çalışmalar yapmaktadır…

BİROL TOPALOĞLU

Rize’nin Pazar (Atina) Suçatı (Apso) köyünde dünyaya geldi. Çocukluğu annesinden dinlediği Lazca ninniler destanlar ve ağıtlarla geçti. Tulum ve kemençenin sesi ise ileriki yıllarda hayatının akışını değiştirecekti. ODTÜ mezunu olmasına rağmen kendini ifade ve yaşam biçimi olarak aktif müziği seçti.

CELALİ BABİYA (Dengbej)

Dengbej; sese biçim, hayat, renk veren anlamındadır. Denbejlerin seslerini kullanarak yarattıkları yapıtlara “kelam” denir. Celali Babiya ömrünü dengbejlik yaparak geçirmiş zorunlu göçle Patnos’tan İstanbul’a yerleşmiş bir Kürt dengbejidir.

DEYİŞLER

Arzu Durmaz ve Emre Ay, Dersim Kılıç, Üner Demir; Alevi Bektaşi kültürü ile yetişen müzisyenler olarak, deyişlerle HDG sahnesinde sizlerle olacaklar. Derya içinden seçtikleri Türkçe ve Zazaca deyişleri icra edecekler. ”Demlenmek” niyetinde olan bütün kardeşlik saflarındakilerle birlikte olmak dileği ile…

GRUP HELESA

Doğu Karadeniz halk kültürleri alanında çalışmakta olan grup, Türkçe, Pontus Rumcası, Lazca, Gürcüce ve Hemşince ezgiler icra etmektedir. Müzik çalışmalarının yanı sıra yöre kültürlerine yönelik derleme ve araştırmalar da yapmaktadırlar.

HİKMET AKÇİÇEK

Dünya’da tamamı anonim Hemşin ezgilerinden oluşan ve Hemşince söylenmiş ilk müzik albümü olan Vova’da; seslendirdiği ezgilerle tanıdığımız Hikmet Akçiçek; Hemşincenin geleneksel ezgilerinin modern formları ile HDG sahnesinde aramızda olacak.

KAFDAGI MUZIK TOPLULUĞU

Gürcüce ve Türkçe ezgiler icra etmekte olan grup, Gürcü halk müziğinin otantik çoksesliliğini sergilemekte ve bunu farklı kültürlerin halk ezgilerine başarıyla uyarlamaktadır.

KAFKAS SAHNESİ

Çeçence ve Osetçe ezgilerin yer alacağı sahnede; Mutlu Öğün (Osetçe – Solist), Sedat ŞİMŞEK (Çeçence – Solist), Serkan Canpolat (Akordeon) yer alacaklar. Kafkas müzikleri üzerine amatör çalışmalar yürüten sanatçılar ilk kez HDG sahnesinde bizlerle birlikte olacaklar.

KEOPS

30 yıla yakın bir süredir rock, caz, blues soundunda çalışmakta olan grup, müziğin de bir dil olduğunu düşünmekte, aynı zamanda birçok farklı dili kullanarak çalışmalarını sürdürmektedir. Etkinlikte Keops Ermenice ezgileriyle bizimle birlikte olacak.

METİN KAHRAMAN

Kemal Kahraman ile birlikte 1993’den bu yana yayınladıkları Deniz Koydum adını, Renklerde Yaşamak, Ferfecir, Sürela, Yaşlılar Dersim Türküleri söylüyor, Meyman, Çevere Hazaru (Binler Kapısı) albümleri ile biliniyorlar. Mart ayının sonlarında da Şahmaran adlı masalın müziklerinden oluşan yeni albümlerini yayınlayacaklar.

MEZO-DER HALK OYUNLARI

Süryani kimliğinin ve kültürünün bütün öğeleriyle tanıtılması ve geliştirilmesi için çalışmayı kendisine görev edinen derneğin, gerek ülkemiz gerekse tüm insanlık için değerli bir hazine olan Süryani dilinin kullanılması, Süryani müzik ve folklorunun yeni nesillere aktarılabilmesi kültürel çalışmalarının temelini oluşturmaktadır.

MUTLAK SESSİZLİK

2005 yılında İTÜ’de öğrenim gören bir grup öğrenci tarafından kuruldu. Topluluk, müziğinde Batı Anadolu’dan, Ege ve Rumeli’den ezgilere; Rebetikolara, oyun havalarına ve Klasik Türk Müziğinin saz eseri formundaki eserleri ile kendi bestelerine yer vermektedir. Müziğinde geleneğe sadık bir icra sergilemenin yanı sıra, otantik ve akustik enstrümanlar kullanmaktadır.

NEDRET URAL

Şavşat Türküleri albümüyle, dünyaya dağılan I Ahıska’lılar, Posof, Hanak, Çıldır, Ardahan, Ardanuç, Yusufeli, Olur, Oltu, Tortum, Acara ile Şavşat kökenliler arasında kültürel bağların ve Meskheti kültürün Şavşaf’ta yaşayan kültürü yansıtmaktadır. Geçmiş gelecek arasında kültürel bir köprü kurma amacıyla müzik çalışmalarına devam etmektedir.

ROMANLAR

Yaşamdaki hüzün ve acılara rağmen müzikleri ile yaşamlarına renk ve hareket katan, her melodiyle hüzünlerini çoskuya çeviren bu güzel halk müzikleri ile HDG sahnesinde yer alacaklar…

UMUT KÜSEN

1980 Yılında Diyarbakır’ ın Silvan ilçesinde dünya ya merhaba dedi… Güçlü ve etkileyici ses rengiyle Kürtçe anonim türküleri kendi tarzıyla seslendiren ve dinleyenlerini değişik ses rengi ile büyüleyen müzisyen Kürtçe ezgilerle aramızda yer alacak.

YAKUP SWİRİNOYO ATUĞ

1985 Mardin doğumlu sanatçı, Mor Gabriel Manastırı öğrencisidir. Adıyaman ve Mor Yakup Manastırında Süryanice öğretmenliği yapan sanatçı, Yeşilköy Latin Katolik Kilisesinde ve Mezopotamya Kültür ve Dayanışma Derneğinde Süryanice dil kursu vermektedir. Etkinliğimizde Süryanice ezgilerle yer alacaktır.

YAŞAR KURT

1994 yılında ilk albümü “Sokak Şarkıları” yayınlandı. 94-97 yılları arasında yurtiçi ve yurt dışında bir çok konser verdi. 2002 yılında “Reflex”, 2003 yılında “Anne” adlı albümünü çıkardı. Barışa Rock organizasyonunun yaratıcılarından biri olan sanatçı, 2007 yılında Arto Tunçboyacıyan ile YAŞ-AR adlı grubu kurdular.

Otobüs Güzergahları

Avcılar Hattı
14.00 Avcılar İnsa Lisesi
14.40 Şirinevler OtobösDurağı
14.50 Bakırköy İncirli Lisesi
15.00 Cevizlibağ Otobüs Durağı

Zeytinburnu Hattı
14.30 Olivium Otobüs Durağı

Arnavutköy-Gazi Mah. Hattı
14.30 Arnavutköy Merkez Cami
15.00 Gazi Mah. Köşe Durağı

Okmeydanı – Örnektepe Hattı
14.30 Örnektepe Meydan
15.00 Şark Kahvesi

Taksim Hattı
14.45 Taksim AKM Önü

Sarıyer Hattı
14-30 Büyükdere Tonyalılar Der.
14.50 Derbent Durağı

Yenidoğan – Sarıgazi Hattı
14.30 Yenidoğan Son Durak
14.45 Sarıgazi Aka-Der

Sarıgazi – Ümraniye Hattı
14.45 Nazım Hikmet Parkı
15.00 Madenler Durak
15.10 İmes A Kapısı
15.20 Acarlar

Aydos-Pendik-E-5 Hattı
14.00 Pendik PSAKD Önü
14.10 Sülüntepe Eski Minübüs Durağı
14.20 Aydos Aka-Der
14.30 Pazar Sokağı
14.30 Şahin Tepesi
14.50 Pendik Köprüsü
15.00 Kartal Köprüsü
15.10 Maltepe Köprüsü
15.20 Kozyatağı Köprüsü

Halkların Dostluğu Girişimi

Anadolu Kültür ve Araştırma Derneği (AKA-DER), Antakya Samandağ İskenderun Yardımlaşma Day. Kültür ve Çevre Gönüllüleri Derneği (ASİ-DER), BELGE YAYINLARI, BİROL TOPALOĞLU, Gola Kültür Sanat Ve Ekoloji Derneği (GOLA-DER), GRUP HELESA, HAKAN AYTEKİN, HİLMİ YARAYICI, JINEPS GAZETESİ, KEOPS, METİN KAHRAMAN, Mezopotamya Kültür ve Dayanışma Derneği (MEZO-DER), MİKAİL ASLAN, NEVZAT KARAKIŞ, NOR ZARTONK, RODİ YÜZBAŞI, Suryaniler.com, TEVFİK TAŞ, UMUT KÜSEN, YAŞAR KURT