Bakırköy’de ‘Beyaz Güvercin Hrant Dink Sokağı’

[ A+ ] /[ A- ]

Agos Gazetesi

akırköy Belediye Meclisi’nin 3 Mart akşamı yapılan oturumunda, oybirliği ile, Cevizlik Mahallesi’ndeki Beyaz Güvercin Sokağı’nın adının ‘Beyaz Güvercin Hrant Dink Sokağı’ olarak değiştirilmesine karar verildi.

Hrant Dink’in ikamet ettiği sokağın adının değiştirilmesi kararı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tescili ve İstanbul Valiliği’nin onayıyla yürürlüğe girecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, “Hayatını demokrasi mücadelesine adamış gerçek bir aydın ve iyi bir Bakırköylü olan Hrant Dink’in adını Bakırköy’de yaşatmaktan mutluluk duyacağız” dedi.

Bakırköy Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Aret Tatlıdil ise, barış ve demokrasi savunucusu Hrant Dink’in isminin Bakırköy’de oturduğu sokağa verilmesinin sevindirici bir olay olduğunu söylüyor. Gazetemize konuşan Tatlıdil, “Hrant Dink, maalesef, savaş ve kinle yoğunlaşmış, demokrasi ve barış düşmanı faşist güçler tarafından katledildi. İçinden geçtiğimiz süreçte, protokoller vesilesiyle Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmeye başladığı bu dönemde, onun bilgilerine ve deneyimlerine ne kadar ihtiyaç duyduğumuz bir kez daha ortaya çıktı. Hrant’ın ismini ölümsüzleştirerek, onun savunduğu değerlere sahip çıkmak istiyoruz. Bu atılımından dolayı Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’e ve meclis üyelerimize teşekkür ederiz.”

Geçtiğimiz aylarda, Hrant Dink’in adı, Şişli’de gazetemizin bulunduğu fiafak Sokağı’na verilmek istenmiş, ancak Şişli Belediyesi’nin oybirliği ile kabul ettiği karar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, değişikliğin Adrese Dayalı Nüfusa Kayıt Sistemi’nde sorunlara yol açacağı gerekçesiyle reddedilmişti.